Det trenger ikke å bety noe for de

Du kan gi hele deg selv til en person, og det trenger ikke å bety noe for de. Som et barn ble du stadig fortalt at du er elsket, du er trygg, du har en lys fremtid og ingenting vondt vil noen gang skje med deg. Du kan bruke livet ditt på å tro fullt og helt på disse tingene du ble fortalt da du var liten, at hvis du bare putter sammen alle brikkene riktig vil du klare å fullføre alt og få alt du har ønsket deg. Hvis du elsker noen, elsker de deg tilbake. Tilslutt vil det skje. Noen liker deg, noen vil være med deg og du har endelig funnet personen du har ventet på.

Men du kan gi hele deg selv til noen og det trenger ikke å bety noe for de. Du kan våkne opp hver dag, overøse de med komplimenter, få de til å tro på seg selv, forsikre de om at alt kommer til å ordne seg, tørke vekk tårene deres, og pushe de til å nå målene sine, fortelle de at ingenting vondt vil skje med de, fortelle dem at de er elsket, fortelle de at de er trygge og fortelle at fremtiden demmes er lys. Men selv om du er fylt med håp, kjærlighet og godhet kan demmes hjerte være fylt med hat, uærlighet og grådighet. Istedenfor å elske deg, kan alt være en stor løgn fra deres side. Istedenfor å vise tiltro til deg, kan de gå bak ryggen din. Mens du fyller de med snillhet og forteller dem at de er alt du har, går de rundt å oppfører seg som du skulle vært en billig godteripose fra europris der de allerede hadde spist opp de beste bitene.

En dag vil de fortelle deg at du er deres alt, at du er det beste de noen gang har hatt og at du får de til å bli en bedre person, men de mener det ikke. En dag vil de stå helt tomhendte og trenger deg. De kommer til å fortelle deg at de aldri ville miste deg, de forteller deg at du er elsket, du er trygg og at de aldri kunne gjort noe for å såre deg igjen. Kanskje du tror på det fordi du er så blind av kjærlighet, men mennesker som de lærer som regel aldri av feilene de gjør. Du kan bruke livet ditt på å prøve å være best, du kan holde en million hemmeligheter, tørke millioner av tårer, høre og forstå, være lojal, være en god venn, høre på foreldrene dine, gjøre hjemmeleksene dine, elske familien din, og være der for andre personer. Du kan sette andres behov foran dine egne hver dag hele livet. Du kan være den beste personen verden har sett. Det vil ikke hindre deg for å falle med ansiktet først for feil person.

De vil behandle deg verst når du innerst inne vet at du er best. De vil skrike på deg for å ikke stole på de når de er med "bestevennene" demmes, forså å gjøre det du fryktet mest. De vil heller fortelle deg sannheten. De vil få deg til å føle deg dum og gal, og ingen vet hvorfor. Du vil falle ned på sengen tårefylt, oppgitt og tom. Og spørre deg selv hvorfor du ikke hørte på alle andre. Hvorfor du lot deg selv bli banket ned i kjelleren av den personen du så mest opp til. Hvorfor du trengte en person i utgangspunktet. Hvordan du kunne gi ut all personlig informasjon til en person som aldri brydde seg. Hvorfor novellen du hadde skrevet i hodet ditt var fylt med et så dårlig kapittel, men du vil aldri finne svaret. Fordi du kan gi hele deg selv til en person og det trenger ikke bety noe for de. De er forferdelige, skadelige personer i denne verdenen. Men jeg falt for han, så hva sier det om meg?

 

0

Skriv en ny kommentar